Wednesday, June 23, 2010

LEG-PAIN

after a few nights of having the leg-pain .yeah.actually they both take turn.malam ni kaki kiri.the other nite kaki kanan pulak.so,decide nak pegi hospital.insurans kan ada.makin seronok nak pegi hospital senang-senang.sedangkan sebelum ni,demam kepialu hape ke benda pon,try jugak paksa diri masuk dalam comforter.bajet macam masuk dlm oven,lepas dah separuh masak,keluar taraaaaaa~..dah baik..(~.~")

orang ramai jugak kat spital.tapi lagi ramai doktor yg pergi kuar mkn tengahari.salah timing nih.

tunggu agak lama,nama kena panggil masuk bilik gawat darurat.okey.hospital dia tak grand.tak darurat pon tmpt darurat 2 jgk jadi tmpat rawatan & pemeriksaan.lepas misi check tekanan darah,masuk termometer bawak ketiak pas2 masukkan dalam mulut plak.ngeh.tak.tak.ini tak pon.semua normal.

doktor dtg.
wah.doktor ensem.
dia suh baring.selak suar sampai lutut..

itu dia.kaki tiang jamban..(~_~")

doktor cek vena belakang lutut.ada varises dia kata.
varises 2 pelebaran pembuluh darah vena.kot BI taktau lak.dah.ko tak yah gelak trex.sini indon.

dah agak.vena de problem.

doktor taknak syak ada diabetis ke hape sebab still muda dia kata.

dh duduk elok2 tutup balik mana patut.
pegi tanya doktor apa punca dia.

doktor kata : maybe sebab selalu pakai heels.
saya jawab : takde lah doc.last tyme pkai waktu dinner.3 minggu lepas.sekali 2 je.

doktor kata : sebab kurang supplements.vitamin,mineral.etc.etc.
saya jawab : saya tengah amik supplement magnesium doc.

doktor kata : sebab pakai celana (seluar) ketat kat peha.so blood vessel terhimpit.
saya jawab :err,, yelah doc.mulai hari ni,saya cuba jadi muslimah yg baik..(tertunduk malu)..>.<"

semua doc tu cakap,betol la tu..
cuma yg saya jwb 2 je tak betol.saya diam angguk-angguk je sebenarnya..(~.~")

doktor 2 amik tinggi dgn berat.
doktor 2 cakap..

"INI KELEBIHAN BERAT BADAN"

dushhh..
saya wish ada meteor hempap saya..(@_@)

4 comments:

*kuku patah said...

haha..mg tau mane aku dok suko ..haha.. oops.. pakai celana ketat.. weh tau tak.. malaysia da tuka index bmi tau.. > 23 is overweight. kalo dulu >25..hehe.. which category r u now??

momoc said...

yeahh..i'm in between..laugh rex.laugh!!!

Quiyah & Hasrul said...

ahaha, sabar jela.. adoiyai.. tp aku tgk ko ni slim beb.. kalau doc tu nak cakap aku ni kelebihan berat badan, ha adela kot.. aku ni mmg kategori overweight mak nenek punye..
wahaha..

momoc said...

hahaha.jgn terpedaya.nmpk dpn cm kurus.tengok kot sisi tebal nih...=p